vineri, 30 aprilie 2010

Lovely Weekend



fewer things are lovelier than weekends  }


It's Friday! Lovely Friday! Tomorrow is the 1st of may! My friends and I are going to a lovely picnic, away from the city and the problems that we have do deal with every day. This weekend will be all about green grass, golden sun, shiny shoes and pretty faces! :)


I hope it's beautiful where you are!
Have a lovely weekend! 

miercuri, 28 aprilie 2010

Interviu: Roxana Voloseniuc, Redactor-Sef Elle Romania


De 10 ani e redactor-sef la revista Elle Romania,  coordoneaza Elle Mariaj, Elle Man, toate suplimentele lunare care insotesc Elle-ul, este director editorial la Elle Deco si are in subordine si continutul site-ului elle.ro. De ceva timp are si un blog pe care posteaza aproape zilnic si pe care il citesc cu drag asa cum rasfoiesc si revista Elle in fiecare luna fara exceptie.

Am gasit pe blogul Roxanei Voloseniuc un interviu pe care l-a acordat revistei Viva pentru rubrica Stil si care mi s-a parut interesant sa il impartasesc cu voi. Pentru ca este o femeie tanara, frumoasa si puternica si fiindca are un job perfect, eram curioasa sa aflu raspunsuri la intrebari pe care mi le pusesem de-a lungul timpului. Trebuie sa fie intr-adevar o persoana deosebita. Imi place sa cred asta despre toate femeile pe care le admir.

Am citit pe nerasuflate interviul pentru a descoperi lucruri interesante despre ea si lumea fabuloasa in care traieste.

Enjoy reading!


Am senzatia ca esti de-o viata redactor-sef la Elle… Cum ai ajuns sa ocupi acest post?
Sunt redactor-sef la Elle Romania de un deceniu! Inainte, am  fost aproape doi ani redactor de moda la Elle. Am devenit redactor-sef in urma unui concurs si a unor interviuri interminabile la Paris.

Moda inseamna… ce? Cita pasiune, cit snobism si cita importanta are acest domeniu?
Scriam in primele posturi de pe blogul meu ca, statistic vorbind, 90% din ceea ce transmitem la prima vedere se datoreaza limbajului trupului si felului in care aratam si doar 10% din ceea ce retin interlocutorii nostri are legatura cu ceea ce verbalizam. Nu cred ca e un lucru bun sa te obsedeze tendintele din moda, cred ca trebuie sa fii informat in legatura cu moda pentru a-ti alege lucrurile cu discernamint.

Ce designeri din moda romaneasca ti-au suscitat interesul si de ce?
N-as vrea sa dau nume, pentru ca as face o nedreptate. Sunt multi designeri talentati, cu o viziune foarte interesanta, dar, din pacate, majoritatea nu sunt seriosi. Scot colectii atunci cind au chef, fara regularitate, fara o tema, fara o idee, sunt la voia intimplarii. Si paradoxal, tot ei se pling!

De ce pe plan mondial ramin cunoscute vreo 10 case, mereu si mereu aceleasi, si de ce faima lor e foarte rar detronata?
Este o chestiune financiara mai degraba. Aceste case de moda investesc puternic in media si atunci media le este recunoscatoare propagind mesaje pozitive despre ei. Dar in ultimii ani si-au facut loc foarte multe nume noi care au mare succes. Iti trebuie si mult noroc, este adevarat: a trebuit ca Michelle Obama sa imbrace rochii de la Isabel Toledo, Jason Wu, Alexander Wang pentru ca o lume intreaga sa auda in sfirsit de acesti designeri.

Vorbeste-mi despre casa ta si despre pasiunea pentru decoratiuni interioare… Vrei sa faci o afacere din asta?
Afacere mi se pare ca suna prea dur, anticreativ… mi-ar placea sa-mi pun in aplicare citeva idei, mi-ar placea sa sparg putin din sabloanele de design interior pe care le au romanii. Casa mea a fost un proiect care m-a incitat, care m-a stimulat sa descopar si sa pun in aplicare citeva dintre aceste idei.

Se poate trai din moda?
Depinde ce faci in moda, cistigi diferit daca esti designer, model sau lucrezi la o revista de moda. Daca esti cel mai bun in domeniul tau, atunci cistigi bine.

Ti se cere sfatul de catre vedete, sunt convinsa. Ce raspunzi in general la intrebarea: cum sa ma imbrac de acum incolo?
Nu poti sa rezolvi nimic cu un sfat. Sa inveti sa te imbraci este un proces simplu, dar treptat, nu ajung citeva tipsuri si nimeni nu poate face miracole peste noapte. Trebuie in primul rind sa intelegi de ce e bine sa te imbraci intr-un fel sau altul, pentru ca altfel vei arata de parca acele haine nu-ti apartin.

Acum ai si un blog: roxana-voloseniuc.ro, vad ca postezi in fiecare zi. De fapt, cit scrii in total, fara a pune la socoteala blogul? Cite reviste faci?
Elle, Elle Mariaj, Elle Man, toate suplimentele lunare care insotesc Elle-ul, o revista in sistem de custom publishing, sunt director editorial la Elle Deco si am in subordine si continutul site-ului elle.ro. Suna dramatic, dar nu e, pentru ca in spate sunt echipe foarte bune, cu care lucrez de ani de zile. Ca atare mai am timp sa scriu si pe blogul personal in fiecare zi.

Care sunt pasiunile tale, in afara de moda si decoratiuni?
Imi place sa colind lumea. Imi place sa ajung in locuri in care nu exista McDonald’s, sa le vad in toata splendoarea lor, inainte de a fi calcate in picioare de catre civilizatie.

Care sunt miturile din moda pe care simti nevoia sa le darimi?
Nu simt nevoia sa darim nimic. Dar ma enerveaza sa vad reviste  de moda care invata oamenii prostii, ma enerveaza sa vad carti de moda cu un continut si niste sfaturi total eronate care ajung bestseller! In plus, nu orice om care pune niste obiecte intr-o pagina se numeste stilist. Pe cei mai buni stilisti nu-i vad aproape niciodata la televizor!

Interbari scurte
Care este obiectul de arta preferat pe care il detii?
Tablourile.
Ce lenjerie de pat folosesti?
Frette, Descamps.
Ce coffeemaker ai?
Nespresso, dar nu mai beau cafea de peste sase luni.
Unde locuiesti?
Piata Victoriei.
Cocktailul favorit?
Nu-mi plac cocktailurile, beau vin foarte sec si sampanie.
Filmul/regizorul preferat?
Occident, Cristian Mungiu.
Muzica/artistul?
Din fiecare gen imi place cite ceva.
Cartea preferata?
Nu am o carte preferata. M-au marcat/transformat toate cartile pe care le-am citit. Imi place Pascal Bruckner, Isabel Allende, Anna Gavalda, Eliade…
Revista?
Elle.
Magazinul preferat?
Ebay.
Ce brand de lenjerie intima preferi?
Chantal Thomass,
I.D. Sarrieri.
Rochia preferata?
Vintage.
Pantofii?
Cu toc inalt.
Ceasul?
Vacheron Constantin.
Geanta?
Colectia Sofiei Coppola pentru Louis Vuitton.
Blugii preferati?
Nu prea am.
T-shirturile preferate?
James Perse.
Camasile?
Cu butoni.
Sacoul?
Margiela.
Bijuteriile?
Mostenite.
Beauty
Parfumul preferat?
Histoires de Parfums.
Gloss-ul?
Vaselina pentru buze de la Boots.
Fondul de ten?
Crema cu pigment, LancÙme.
Mascara?
Givenchy.
Produsele de ingrijire a parului?
KÈrastase.
Pasta de dinti?
Homeopata.
Sapunul/dus gelul?
Uriage.
Crema de fata?
Dr. Brandt.
Crema de corp?
Chanel.

sursa: roxana-voloseniuc.ro

marți, 27 aprilie 2010

My lovely pet

Hi guys! Meet Lazar! Our adorable baby! He is the cutest, funniest and quickest chinchilla of its species :)

We have Lazar since last fall and we can't get enough of him. It's incredible how a pretty little thing can bring such joy and tones of laughters into one's life!









ICELAND and the VOLCANO














luni, 26 aprilie 2010

Let the t-shirt speak for itself


I am not such a big fan of logo tees but I cannot give the credit to the ingenious designers of these t-shirts.



photo credit: 5preview.com


Chiara, whom I have a great time reading her blog has an impressive collection of such t-shirts! Here are some of goodies from her closet.



photo credit: Chiara's blog


vineri, 23 aprilie 2010

Sex and the City 2



I was so happy to finally see that the Sex and the City 2 trailer came out! I've been watching them for years and have been waiting for the second movie for whats seemed like forever. The preview and the fashions look like its going to be even better than the first (you won't even believe what ex-boyfriend Carrie runs into)! So here's a quick peak at the trailer !

 


Alicia Keys performs a cover of Blondie's 1980s classic "Rapture." And it's not just any cover, it's a mash-up with the iconic Sex and the City theme song that's played during the movie's opening theme. Even the stars of the movie are on the soundtrack with Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristen Davis and Cynthia Nixon performing the Helen Reddy karaoke favorite, "I Am Woman." As you may have already heard, Liza Minnelli covers Beyoncé's "Single Ladies" as well as a new rendition of Cole Porter's "Ev'ry Time We Say Goodbye."

I'm so looking forward to this movie! A girls' night out, a dinner and a movie! Yey!








miercuri, 21 aprilie 2010

Wonderful Weekend





I had one of the best weekends since the beginning of this year!  Not only because I celebrated my birthday in advance, but also because of the wonderful weather and time spent outside.

This weekend I learnt that...

... breakfast and coffee is so much better when taken outside
... I need to sit and stand up straighter
... there are way too many shoes I want at the moment
... it feels impossible to keep my apartment clean 
... I really like wearing strong pink or plum nailpolish ... I love big/huge rings
... three glasses of Vodka-RedBull are as much as I can handle
... you are as old as you feel
... there is no such thing as too much time spent with friends on a wonderful Sunday afternoon



This is almost what my weekend looked like.